• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • VIІ обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу»

VIІ обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу»

2017-06-16

/Files/images/2017_foto/_DSC0025.JPG

14 червня 2017 року в м. Нова Каховка відбувся VIІ обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу». Засновниками фестивалю є управління культури Херсонської обласної державної адміністрації. Яскраве дійство організували та провели Херсонська обласна бібліотека для юнацтва імені Бориса Лавреньова разом із Новокаховською централізованою бібліотечною системою за підтримки та сприяння Новокаховської міської ради.

Купу позитивних вражень отримали учасники та гості фестивалю: гарне місто, зустріч із друзями – бібліотекарями, автограф-сесія письменників Херсонщини «Дніпровське джерело», пересувні виставки робіт майстрів народної творчості та вихованців дитячої школи мистецтв, виставка-продаж книжкової продукції магазинів «Учбова книга», «КСД», павільйон «Бібліобутик», бібліо-фотосушка «В об’єктиві книга і читач», молодіжний майданчик «Літературна альтанка», аrt-фейс, мистецька програма «Кожен день я тебе відкриваю, рідне місто кохане моє», молодіжна територія: літературний квест «Місто з лебединої пісні», ярмарок інноваційних бібліотечних ідей. Все було чудово!

Учасниками фестивалю від Голопристанщини стали А.П.Байбуза, начальник відділу культури Голопристанської РДА, Г.В.Шмагель, завідувач Голопристанської районної бібліотеки та О.М.Трішкіна, методист районної книгозбірні. Працівники Голопристанської бібліотеки достойно представили рідну бібліотеку.

На фестивальному ярмарку інноваційних бібліотечних ідей було презентовано шість найкращих бібліотечних проектів Херсонщини по просуванню читання у молодіжне середовище. Серед представлених проектів у номінації «Фестивальний неформат» переміг проект нашої Голопристанської районної книгозбірні «День молодіжного самоврядування у бібліотеці», за що колектив бібліотеки був нагороджений Грамотою начальника управління культури Херсонської обласної державної адміністрації С.В.Думинської та отримав добірку книжок для поповнення книжкового фонду книгозбірні.

Також приємною несподіванкою стало, що світлина «Селфі з книгою» від нашої бібліотеки, що була представлена серед багатьох інших на локації бібліо-фотосушка «В об’єктиві книга і читач» набрала найбільшу кількість голосів та була відзначена подарунком книжкової продукції мережі магазинів «Учбова книга»./Files/images/2017_foto/20170424_110012.jpg

Наостанок, учасники фестивалю поклали квіти до пам’ятника Олександру Довженку, який жив і працював у Новій Каховці протягом 1953-1954 років, зробили фото на згадку та випустили у небо феєрверк з різнокольорових кульок з побажаннями зустрітися на наступному VIІІ обласному фестивалі молодіжного читання «Відкрий свою книгу».

Кiлькiсть переглядiв: 160

Коментарi