Оздоровчий період в бібліотеці

2017-06-16

/Files/images/2017_foto/IMG_2369.JPG

Ось і розпочалася найулюбленіша пора всієї дітвори – літо, а разом із нею – оздоровчий період у пришкільних таборах. Тож працівникиГолопристанчської районної бібліотеки спланували свою роботу так, щоб кожний день дитячого відпочинку був насичений цікавими, змістовними заходами, креативними виставками, позитивними емоціями.

Бібліотека приділяє значну увагу проблемі здорового способу життя. Тому до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням було проведено дискусійну гойдалку «Палити вже не модно» для старшокласників Голопристанської спеціалізованої школи з метою запобігання шкідливим звичкам, які негативно впливають на здоров’я підлітків.
Спочатку ведуча ознайомила учнів з історією поширення тютюну по всьому світу та з негативними наслідками, до яких призводить попадання в організм тютюнового диму.
Потім до заходу долучилася Президент БО фонду громади м. Гола Пристань «Свята Ольга» Світлана Михолат, яка запропонувала присутнім взяти участь у різноманітних цікавих ігрових завдання тренінгового характеру, завдяки яким діти змогли зробити висновок, що стати успішними можуть лише люди, які ведуть здоровий спосіб життя та бережуть власне здоров’я.

Найбільше дітворі подобаються заходи, де є можливості проявити свої знання та ерудицію.

Учасниками години розваг «І стане гарніше на світі, коли усміхаються діти» до Міжнародного дня захисту дітей були учні Голопристанської ЗОШ №4 та Голопристанської спеціалізованої школи. На них чекали різноманітні конкурси, веселощі та розваги.

На підтримку краєзнавчого руху було проведено квест «Барви рідного краю», в якому прийняли участь учні літнього пришкільного оздоровчого табору Голопристанської спеціалізованої школи. Діти змагалися у складі двох команд. Разом із бібліотекарями проходили кожну станцію маршруту та виконували необхідні завдання: наприклад, на станції «Сонячна Таврія» учасники квесту відповідали на запитання краєзнавчої вікторини, за кожну правильну відповідь отримували жетон, на станції «Заповідні куточки» потрібно було скласти пазли одного з островів Херсонщини та назвати його. За правильне виконання команда отримувала два бали.

Учні змагалися активно та проявили себе як справжні знавці рідного краю. За підсумками набраних балів перемогла команда «Україночки», але солодкі нагороди отримали всі учасники.

Метою арт-години «Ми малюємо Україну», проведеної для школярів міста, було виховувати любов до рідного краю, шанобливе ставлення до національних та державних символів, повагу до українського народу, гордість за красу і велич нашої Батьківщини. Любити Україну – це значить знати її мову, традиції, звичаї, історію. Тож, відповідаючи на питання бліц-турніру «Чи знаєш ти?», діти відновили свої знання з народознавства. Перейшовши від інтелектуальних завдань до творчих, учасники заходу зобразили Батьківщину на малюнках.

Протягом оздоровчого періоду у Голопристанській книгозбірні школярі мали можливість вдосталь відпочити, переглянути мультики. Сподобалися їм екскурсії по бібліотеці, а особливо в міні-музеї «Українська світлиця», де вони не тільки слухали розповідь про традиції й звичаї нашого народу, а й могли доторкнутися до будь-якого експонату.

Оздоровчий період в бібліотеці виявися насиченим та залишив по собі безліч приємних вражень.То ж нехай літо буде теплим, відпочинок корисним, а рідний край – квітучим!

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi