Тиждень молодіжного читання 2017

2017-04-24

/Files/images/2017_foto/20170424_102942.jpg

Щорічно до Всесвітнього дня книги і авторського права в Голопристанській районній бібліотеці проводиться Тиждень молодіжного читання, під час якого бібліотекарі використовують яскраві інноваційні форми роботи по просуванню сучасної книги серед молоді з метою популяризації надбання культури українського народу.

Розпочався Тиждень молодіжної книги 24 квітня з бліц-опитування. «Як пройти до бібліотеки?» - саме з таким запитанням бібліотекарі зверталися до перехожої молоді. Приємно здивувало те, що хоча б не точну адресу, але вірний напрямок вказали всі опитувані. Всі учасники бліц-опитування отримали в дарунок візитівки з контактними даними нашої книгозбірні.Також зацікавив молодь флешмоб «Селфі з книгою», більшість учасників якого почували себе невимушено й відкрито та навіть відзначили, що з книгами селфі вони ще не робили. Що ж усе в житті буває вперше.

На відвідувачів бібліотеки ж чекала виставка-дегустація «Відчуй на смак українську».

Другий день Тижня молодіжної книги в було присвячено загадковій та таємничій країні Японії. Кожен користувач мав можливість зануритись у світ «країни, де сходить сонце», під час перегляду книжкової виставки за однойменною назвою. Віртуальна відеоподорож «Містами Японії» дозволила помандрувати найпривабливішими куточками цієї надзвичайної держави у Східній Азії та дізнатися чимало цікавих фактів про її традиції.

А особливу увагу відвідувачів привернула фотовиставка «Селфі з книгою», адже вчорашні учасники флешмобу стали її головними героями.

Третій день Тижня молодіжного читання в Голопристанській районній бібліотеці було приурочено до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. В рамках кіноклубу «DOCUDAYS UA «Погляд» старшокласники переглянули фільм режисера Алена де Альо «Вітаємо на Фукусімі» та взяли участь у його обговоренні. Книжкова виставка «Попіл Чорнобиля стукає в серце» презентувала документальні та художні видання про Чорнобильську катастрофу.

Темі краєзнавства було присвячено четвертий день Тижня молодіжного читання. Благодатна й щедра на таланти степова Україна, зігріта ласкавим сонцем, заколисана буйними вітрами козацької вольниці. Саме тут, в степовому оазисі простягаються мальовничі куточки Голопристанщини. Нам завжди було і є чим пишатися, особливо щирими та працьовитими людьми, нашими земляками. Краса Таврійського краю, рідного міста спонукає до поезії багатьох голопристанців. От і наша талановита землячка, самобутня поетеса, Бузукіна Валентина Федотівна, завітала до районної бібліотеки на літературне рандеву «Люблю я свій край неповторний» з старшокласниками Голопристанської ЗОШ № 4, щоб поспілкуватися, познайомити із своєю творчістю.

Під час цієї зустрічі учні дізналися про нелегкий життєвий шлях Валентини Федотівни і що саме спонукало її до поезії та із задоволенням слухали чуттєві та проникливі рядки обдарованої землячки, вели активний діалог. Також ведуча презентувала книжкову виставку «Співці рідного краю», яка ознайомила присутніх із творчими доробками поетів і письменників Голопристанщини.

Та найцікавіше на юних читачів чекало 28 квітня на закритті Тижня молодіжної книги. Цей день в книгозбірні був насичений читацькими задоволеннями. Феєричне етно-паті «Ми – українці!» розпочалось з фотозони «Українці - читаюча нація», оформленої на абонементі. Кожен відвідувач охоче фотографувався тут та отримував емблему заходу. А у читальному залі бібліотеки чекало головне дійство. Народознавчий екскурс «Це моя земля, це моя країна…» дозволив присутнім помилуватися краєвидами нашої Батьківщини, згадати традиції, легенди рідного краю. А які смаколики українці готують! Гості не тільки дізнались про гастрономічні уподобання нашого народу, а й скуштували деякі з них. Ох і смачно ж було!

Та все ж головною родзинкою свята став яскравий, колоритний виступ народного фольк-гурту «Олешшя» Херсонської обласної громадської організації «Творці сучасності» під керівництвом Антоніни Потужньої. Це було неперевершено!!! Талановитий, доброзичливий, веселий колектив «запальничка» подарував присутнім гарний настрій та дав можливість доторкнутись до справжньої поезії серця і почуття. Звучали пісні польською мовою та добре відомі українські пісні. Глядачі бурхливими оплесками зустрічали кожен виступ артистів. А потім фотографувалися з ними та запрошували на гостину знову.

Тиждень молодіжної книги в Голопристанській районній бібліотеці вдався на славу! Завітайте до нас у бібліотеку і ви не пожалкуєте! /Files/images/2017_foto/P4270171.JPG/Files/images/2017_foto/IMG_1612.JPG/Files/images/2017_foto/IMG_1583.JPG/Files/images/2017_foto/P4260125.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi