• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Година правової освіти «Мої права закінчуються там, де починаються права іншої людини»

Година правової освіти «Мої права закінчуються там, де починаються права іншої людини»

2016-12-09

/Files/images/foto_2016/PC080422.JPG

З 5 по 9 грудня в Україні проводився Всеукраїнський тиждень права. Ця акція вже стала традиційною і відбуваєтьтся щорічно в тиждень, що включає День прав людини, який в світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Година правової освіти «Мої права закінчуються там, де починаються права іншої людини», яка проводилась в районній бібліотеці для учнів 11 класу Голопристанської ЗОШ №3, сприяла підвищенню рівня правової культури, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

Наскільки підростаюче покоління знає право та вміє орієнтуватися в ньому, виявила правова гра «Впізнай свої права». Програма змагань включала конкурси: «Казкова правова вікторина», «Юридичний буквар», «Інтелектуальний штурм» та ін.. Завдяки цій грі діти не тільки засвоювали правові знання та юридичні поняття, й а здобували вміння та навички використовувати їх у повсякденному житті для правового аналізу різних ситуацій.

До заходу долучилися представники різних громадських організацій. Інтегратор Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Коваленко В.В. ознайомила підлітків з основними пунктами Конвенції ООН «Про права дитини», проінформувала про стан дотримання прав дітей у світі та в Україні. Було порушено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.

Також старшокласники долучилися до 13 Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який презентувала президент Голопристанського районного благодійного фонду «Свята Ольга» Михолат С.М. Присутні переглянули та обговорили документальний фільм «На Великдень». Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитись учнів над проблемою порушення прав дитини.

Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi