• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень молодіжного читання у Голопристанській районній книгозбірні

Тиждень молодіжного читання у Голопристанській районній книгозбірні

2016-04-25

/Files/images/foto_2016/1а.JPG

Тиждень молодіжного читання у Голопристанській районній книгозбірні
Теплого сонячного ранку 18 квітня розпочався Тиждень молодіжного читання у Голопристанській книгозбірні. Яскрава назва та цікава виставка літературних новинок «30+3 смаколики», що була оформлена у вікні районної бібліотеки, з перших хвилин привертали увагу перехожих. Жодного з них бібліотекарі не залишили без уваги, проводячи ліб-моб «Це моя бібліотека». Всі отримали гарний настрій та візитні картки нашої книгозбірні.

Запрошені на відкриття Тижня школярі Голопристанської гімназії відправились у віртуальну краєзнавчу подорож «Історичні місця та пам'ятки Херсонщини», що була присвячена Міжнародному дню пам’ятників та історичних місць, а читачі юнацького абонементу з цікавістю знайомились з виставкою-мотиватором «Читай краще!».

Другий день Тижня молодіжного читання у Голопристанській районній бібліотеці був присвячений українській книзі. Відбулося літературне свято «Безсмертна спадщина Івана Франка» з нагоди вшанування пам’яті Івана Яковича Франка. На зустріч із невмирущим словом Каменяра завітали учні 7-8 класів Голопристанської ЗОШ №4.


У цей день Франкове слово наповнило бібліотеку особливою аурою. Воно звучало в поезії та у прозі, мелодійно дзвеніло у пісні. Діти з великим захопленням читали твори відомого письменника та пригадали його чудові твори під час невеличкої вікторини. Також присутнім було запропоновано книжковий перегляд «Великий майстер українського слова».


Літературні герої отримують екранне життя і продовжують свою велику місію вже в зримих кінематографічних образах та діях. Для учнівської молоді був проведений перегляд фільму «Лiсова пісня», за мотивом драми Лесі Українки.

Мешканці та гості міста різного віку взяли участь у бліц-опитуванні «Улюблена книга українською» та мали можливість відпочити біля книгозбірні на бібліотечній лавці з цікавою книжкою.

День читацьких витівок Тижня розпочався з приємної несподіванки для наших відвідувачів. Бібліотекарі пропонували їм сніданок з книгою «Почитай до Кави/Чаю».


Напередодні свята Великодня створити цілий світ із почуттів та думок, побажань та поздоровлень можливо було при проведенні майстер-класу «Писанкове диво», який разом з переглядом літератури для читачів організували та провели працівники районної бібліотеки.

День четвертий Тижня молодіжного читання мав назву «English. Book. Read». Учні Голопристанської спеціалізованої школи мали можливість віртуально помандрувати туманним Альбіоном. Під час подорожі вони побували в Англії та відкрили для себе найвизначніші місця, які є візитівкою країни, дізналися про цікаві звичаї, вікові традиції.

Книжкова lovestory «Шарлотта Бронте: «Немає більшого щастя, ніж відчувати, що тебе кохають…», що оформлена до 200-річчя від дня народження англійської письменниці Шарлотти Бронте, яка хотіла кохати та бути коханою, притягувала до себе увагу відвідувачів книгозбірні.

Триває підготовка учнівської молоді до підсумкових ДПА і ЗНО, тому для школярів стала у нагоді виставка-рекомендація «Голопристанщина spiking…».

Поціновувачі класичної музики поринули у справжню англійську атмосферу під час години музики «Music in Great Britain». Неперевершені музичні твори композиторів з Великобританії лунали цього дня у стінах районної книгозбірні.

П’ятий день Тижня молодіжного читання пройшов під назвою «З любов’ю до рідного краю». До Міжнародного дня Матері-Землі був проведений екологічний диспут «Збережемо довкілля заради життя», учасниками якого стали учні Голопристанської спеціалізованої школи. Під час зустрічі йшла мова про взаємовідносини людини з довкіллям. Окрім цікавих розповідей та порад про те, як берегти довкілля, присутні обговорили проблеми екології нашого краю та взяли участь у вікторині «Первоцвіт» і різноманітних цікавих конкурсах.

Завершився Тиждень молодіжного читання літературними посиденьками «З любов’ю до рідного краю». Запрошені місцеві автори та обдарована молодь Голопристанщини прослухали поезію про рідний край, легенди, переглянули відеодобірки краєвидів Голої Пристані. Учасники старшого покоління пригадали цікаві факти з історії рідного міста, старовинні назви вулиць: Циганська, Шкрябала та інші. Молодь із задоволенням взяла участь у інтерактивній грі «Рідний край – серцю рай!», а правильні відповіді на непрості часом запитання їм підказували більш досвідчені гості.

У затишній атмосфері української світлиці, за чашкою ароматного чаю гості ще довго спілкувалися та прийшли до висновку, що немає кращого місця ніж рідний край.

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi